Наукові статті

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 98
  • Документ
    ПРО НЕОБХІДНІСТЬ УЗГОДЖЕННЯ ПІДХОДІВ ЩОДО НАДАННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОГО ПРАЦІВНИКА
    (2020) Кузнєцова Н. В.
    Науково-педагогічні працівники є основними учасниками освітнього процесу в закладах вищої освіти України. Саме їхня наукова та професійно педагогічна компетентність стає чинником, що визначає якість вищої освіти в цілому. Тому питання актуальності визначення вимог держави щодо надання цієї професійної кваліфікації не викликає сумніву.
  • Документ
    ВПЛИВ МІЖНАРОДНИХ ПРОЄКТІВ НА РОЗВИТОК ОСВІТИ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ
    (2024) Задорожна Л. К.
    Міжнародні проєкти впродовж багатьох років є потужним чинником розвитку освіти в Одеському регіоні. Цей вплив здійснюється на різних рівнях: ціннісному, змістовому, методичному, інструментально-технологічному, організаційному, технічному, фінансовому, інформаційному. Інтегральний ефект впровадження міжнародних проєктів позначається, передусім, у розвитку людського капіталу Одеського регіону, зокрема, у однієї з найбільш вагомих його складових – якість професіоналізму педагогічних кадрів.
  • Документ
    ЗАРУБІЖНИЙ ПОГЛЯД НА ЕВАЛЮАЦІЮ ТА ЇЇ ПРИЗНАЧЕННЯ
    (2024) Здрагат С. Г.
    Евалюація належить до системних інновацій щодо покращення якості управління школою, вдосконалення освітнього процесу тощо. Це тип наукових досліджень, на основі яких практичні дослідження можуть додавати імпульсів розвитку певній галузі суспільної практики. В статті визначиено ряд перспективних напрямів розвитку евалюаційних досліджень,
  • Документ
    ПРІОРИТЕТИ ПРОЦЕСУ ВИХОВАННЯ У ВИМІРІ СУЧАСНИХ РЕАЛІЙ
    (2024) Ягоднікова В. В.
    В умовах воєнної агресії росії проти України, сучасних викликів і загроз суверенітету і територіальної цілісності нашої держави особливого значення набуває проблема виховання учнів, зокрема переосмислення пріоритетів і цінностей виховання, розроблення та реалізації нової її стратегії, пошуку ефективних механізмів та інструментів досягнення виховної мети. В цьому контексті аналіз нормативної бази, наукових розвідок та педагогічної практики дає підстави визначити ключові пріоритети процесу виховання, які визначені в його організації і змісті відповідно до нових викликів і умов.
  • Документ
    СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ: ФОКУС ЦІННОСТІ
    (2024) Воронова С. В.
    Визначення цінностей посідає провідне місце на етапі стратегування, оскільки саме вони є фундаментом освіти й наочним набором внутрішніх щоденних принципів, що сповідує заклад освіти задля виховання і розвитку здобувачів освіти, комунікації та партнерства з усіма членами громади.